Wish List 0

Cum poate influenta iluminatul LED procesele industriale?

heading_title

Iluminatul corespunzator pune in valoare obiectele si functiile acestora, imbunatateste securitatea si creeaza spatii flexibile care se adapteaza sarcinilor ce se efectueaza in ele. In aceste vremuri in care pretul energiei electrice creste, iar legislatia incurajeaza activitatile cat mai prietenoase cu mediul, prin iluminat companiile pot sa isi indeplineasca telurile pe care le au in privinta sustenabilitatii si pot accentua partea de responsabilitate pe care o au in protejarea mediului. De aceea, solutiile de iluminat LED reduc impactul asupra mediului si scad costurile cu energia electrica si in acelasi timp cresc productivitatea si calitatea produselor sau a serviciilor oferite.

Iluminatul industrial nu trebuie doar sa fie gandit astfel incat sa reduca energia electrica ce se consuma, ci trebuie si sa imbunatateasca performantele unei afaceri in mai multe domenii.

Prevederile legale

Multe firme si companii trebuie sa reduca cat mai mult consumul de energie electrica, dar si emisiile de gaze. Prin iluminatul LED, se fac cel mai usor economii. Inlocuirea vechilor tehnologii cu alternative care au mai putin impact asupra mediului, dar si scaderea numarului de emisii de dioxid de carbon ajuta orice companie sa indeplineasca standardele industriei sale si sa imbunatateasca si calitatea iluminatului.

Cresterea productivitatii

Un iluminat corespunzator la locul de munca, cu zone bine iluminate in care se desfasoara principalele activitati, este esential pentru a optimiza performanta vizuala, confortul vizual si pentru a imbunatati ambianta, in mod special in randul angajatilor mai varstnici. Beneficiile iluminatului de calitate sunt chiar mai mari de atat. Lumina are o influenta pozitiva asupra sanatatii si a starii de bine. Cu un iluminat mai bun, performantele angajatilor pot fi imbunatatite, deoarece acestia isi duc la bun sfarsit sarcinile mai rapid, iar posibilitatea aparitiei unor erori umane scade. De aceea, mai ales cand vine vorba de iluminat industrial, acesta poate deveni un instrument valoros pentru orice afacere.

Beneficii asupra sanatatii si a starii de bine

Nivelul de hormoni din organism creste si scade pe parcursul zilei, in functie de disponibilitatea luminii naturale. Un iluminat mai puternic ii face pe oameni sa se simta plini de energie; acestia sunt mai activi. Pe masura ce intensitatea luminii scade, si aceste calitati sunt diminuate. Lumina are un efect profund asupra starii de sanatate fizice si emotionale. Prin urmare, un nivel de iluminat optim pe tot parcursul zilei creste starea de bine a oamenilor, imbunatateste capacitatea de concentrare, motivatia si performanta la modul general.

Fara intreruperi in timpul proceselor industriale

Faptul ca liniile de asamblare sau cele de productie sunt oprite pentru simplul fapt ca trebuie schimbat un bec ce se arde rapid provoaca un deranj inutil, situatii nesigure si costuri ridicate. Prin utilizarea unor corpuri de iluminat LED, lucrarile de mentenanta pot fi programate in avans, astfel incat ele sa nu intrerupa procesul de productie sau orice alta operatiune de afaceri, ceea ce va reduce si costurile asociate cu acest lucru.

Siguranta sporita pentru personal

Corpurile de iluminat LED nu contin substante toxice, asa cum sunt mercurul si plumbul, asa ca nu reprezinta un pericol pentru zonele sensibile la contaminare. In plus, au si un factor de protectie ridicat, fiind astfel rezistente la socuri sau la vibratii puternice. Multe corpuri de iluminat sunt si rezistente la apa, astfel incat curatenia si igiena intr-un spatiu industrial poate fi mentinuta mult mai usor. Iluminatul uniform este de asemenea esential atunci cand vorbim despre iluminat industrial, deoarece ofera vizibilitate maxima, astfel incat angajatii isi pot desfasura activitatile in deplina siguranta.

Domenii de aplicabilitate a iluminatului industrial cu tehnologia LED

Depozitele opereaza in general 24 de ore din 24, asa ca au nevoie de un iluminat de calitate in permanenta. Astfel, toate operatiunile au loc in siguranta, iar lumina poate fi directionat exact acolo unde este nevoie. In plus, corpurile de iluminat LED aflate in zone in care este mai greu de ajuns, nu trebuie schimbate atat de des, ceea ce usureaza considerabil lucrarile de mentenatanta. Acelasi lucru este valabil si pentru spatiile necesare logisticii, care, de cele mai multe ori, opereaza non-stop.

Zonele de procesare a produselor alimentare sunt de asemenea zone destul de sensibile, pentru ca riscul de contaminare este destul de mare. In plus, in aceste zone lumina este foarte importanta, insa corpurile de iluminat cu LED nu emit caldura sau radiatii UV care pot dauna produselor alimentare.

Zonele cu temperaturi scazute, asa cum sunt camerele frigorifice, pot beneficia si ele de pe urma iluminatului LED, deoarece corpurile de iluminat LED functioneaza chiar si la temperaturi scazute, de pana la -50 grade Celsius, sau, dimpotriva, la temperaturi ridicate, de pana la + 50 grade Celsius, spre deosebire de tuburile fluorescente, de exemplu.

Iluminatul LED este folosit cu succes si in domeniul industriei farmaceutice, in automotive, dar si in alte spatii industriale conexe, asa cum sunt parcarile sau spatiile de birouri.

Asadar, in ceea ce priveste iluminatul industrial, putem spune ca viitorul ii apartine cu siguranta tehnologiei LED. LightSmart.ro va ofera corpuri de iluminat LED pentru iluminat industrial, de diferite tipuri (corpuri liniare, proiectoare LED) , dar si solutii de iluminat LED pentru spatii comerciale sau de birouri, precum si surse de iluminat pentru consumatori casnici. Oferta noastra cuprinde surse si corpuri de iluminat, de la producatori recunoscuti in domeniu pentru calitatea produselor lor.


Sursa foto: Pixabay.com, user: PublicDomainPictures