Consultanță:
+40749181811Consultanță și Servicii
Cine suntem?
Societatea LIGHT SMART CONSULTING SRL și-a început activitatea în anul 2013 și a fost creată ca răspuns la cererea pieței privind necesitatea soluțiilor de iluminat eficiente din punct de vedere energetic. Suntem o echipă dinamică, cu experiență în domeniu și avem convingerea că putem oferi cele mai bune produse și servicii de pe piață.
Când vine vorba de soluții noi bazate pe tehnologii de ultimă generație, scopul nostru este acela de a atinge cele mai înalte performanțe. Reușim să identificăm și să realizăm soluții ce îndeplinesc nevoile dumneavoastră, la un preț corect, competitiv. Astfel, dorința noastră este să contribuim la procesul de valorificare a afacerilor clienților noștri, devenind partenerul ideal în iluminarea în tehnologia LED.
Implementarea tehnologiei de iluminat cu LED se poate realiza atât în cadrul proiectelor privind reabilitarea și modernizarea unor locații, unde se pot stabili soluții specifice, cât și în procesul de exploatare și mentenanță al locațiilor aflate în administrare și exploatare.
Pentru aceste inițiative putem oferi date tehnice: specificații, standarde aplicabile, date comparative, măsurători de laborator, tipuri de configurații ale sistemului de iluminare pentru anumite locații în vederea asigurării unui nivel corespunzător de iluminare cu ajutorul unor programe de simulare, etc.
Ce oferim?
Principalul obiect de activitate îl reprezintă comercializarea și implementarea soluțiilor de iluminat general cu tehnologia LED, cu scopul reducerii consumurilor de energie electrică și al eliminării costurilor de mentenanță aferente tehnologiilor tradiționale. De asemenea, oferim consultanță de specialitate în domeniu, prin posibilitatea realizării de studii luminotehnice, audit energetic și nu în ultimul rând prin selectarea celor mai buni producători, cu o experiență și o calitate a produselor dovedită de-a lungul timpului.
Astfel, pentru partea de iluminat, oferim următoarele servicii :
Studii luminotehnice complexe
Calcule luminotehnice – comparație de soluții utilizând programe independente
Concepție sisteme de iluminat
Instalații de iluminat la cheie: calcule, alegere de soluții, furnizare, instalare, reglaje
Cel mai nou domeniu de activitate al companiei noastre este promovarea și distribuția de stații de alimentare pentru mașinile electrice, precum și dezvoltarea infrastructurii de acest gen în România. Problema monitorizării și eficientizării consumului de energie a fost pusă în lumină de evoluția tehnologiilor din ultima perioadă.
Cum lucrăm?
Comercializarea acestor soluții de iluminat cu LED au la bază un proces care presupune:
1.Realizarea unui audit energetic primar prin analiza locației beneficiarului si inventarierea corpurilor de iluminat existente.
2.Stabilirea unei soluții tehnice adaptate locației, prin elaborarea unui studiu luminotehnic comparativ și justificativ, între iluminatul existent (dacă există), și cel propus pe bază de tehnologie LED.
3.Implementarea unui proiect pilot daca acest lucru este necesar, pe o perioadă determinată, într-o locație stabilită de comun acord, fără nici un cost din partea beneficiarului. La cerere, această testare a produselor se poate realiza inclusiv cu contorizarea consumului de energie.
Cum se realizează un studiu de caz?
În procesul realizării unui studiu de caz sunt necesari 3 pași:
1.Colectarea principalelor informații de la client privind locația (tipul de activitate desfășurat, geometria zonei de iluminat, poziționarea corpurilor de iluminat existente, elemente de structură ale construcției etc).
- Tipul de activitate desfășurat pentru determinarea nivelului de iluminare în lx, necesar la planul de lucru și a uniformității acestuia (conform normativelor), a gradului de protecție la praf, apă sau potențial mediu explozibil.
- Geometria zonei de iluminat (Lungime x lățime x înălțime)
- Poziționarea corpurilor de iluminat existente (dacă este cazul), distanțele dintre ele, și alte elemente de structură ale construcției (stâlpi, pereți, pod rulant, etc.)
Nivelurile de iluminare recomandate, în funcţie de felul activităţii şi sarcinile vizuale sunt reprezentate în tabelul de mai jos:
2.Proiectarea soluției de iluminat
3.Prezentarea rezultatelor - soluție de iluminat personalizată pentru fiecare client, cu beneficiile, costurile și perioada de amortizare a investiției.
Majoritatea proiectelor realizate au la bază un studiu luminotehnic care conține o comparație (nivelul de iluminare, distribuția luminii, etc) între sistemul de iluminat tradițional și soluțiile de iluminat cu LED, precum și un calcul de amortizare a investiției.
Soluțiile de iluminat pot fi însoțite de automatizări constând în sisteme de dimming sau comandă digitală conform protocoalelor DALI.
Studii Dialux realizate pentru corpuri de iluminat cu LED:
Cui ne adresăm?
Clienții care au implementat soluțiile noastre fac parte din toate segmentele de business:
- Clădiri industriale, hale de producție și spații de depozitare
- Clădiri de birouri, rețele bancare
- Magazine DIY și spații comerciale
- Fabrici de producție
- Ferme de animale și abatoare
- Rețele de benzinării
- Șantiere navale
- Autorități locale
- Clădiri rezidențiale
Avantajele corpurilor de iluminat cu LED
Există câteva avantaje incontestabile și caracteristici unice ale LED-urilor care le fac ideale pentru aplicațiile dumneavoastră:
- Durata de viață - durata de viaţa a LED-urilor (35.000-100.000 ore) este o măsură a degradării nivelului de lumină.
- Culoarea - LED-urile nu necesită filtre pentru a produce lumină de o anumită culoare. Culoarea este generată de materialul semiconductor.
- Emisia direcțională a luminii - lumina este direcționată acolo unde este necesară.
- Rezistența la șocuri și vibrații - când sunt supuse la șocuri și vibrații nu li se deteriorează filamentul sau balonul de sticlă, cum se întamplă în cazul altor tipuri de lămpi.
- Funcționare la temperatură scăzută
- Aprindere instantanee
- Capacitate de a rezista la numeroase cicluri aprindere - stingere
- Controlabilitate - lămpile cu LED sunt compatibile cu dispozitive de control electronice, pentru ajustarea nivelului de lumină și caracteristicilor de culoare.
- Eficienţă - Lumina generată de LED utilizează mult mai eficient energia electrică decât în cazul surselor cu incandescenţă, unde aproape 90% din energie este utilizată pentru a încălzi filamentul până la incandescenţă. Economia de energie depășește frecvent 50% față de sursele tradiționale.
- Dimensiunea - sursele de iluminat cu LED pot fi foarte compacte; dimensiunea redusă și lumina direcțională oferă posibilitatea unor soluții inovative, cu un design compact.
- Nu au emisii infraroșii sau ultraviolet - Radiațiile infraroșii pot produce arsuri, iar cele ultraviolete deteriorează obiectele de artă, artefactele, stofele și ochii.
- Impactul redus asupra mediului - LED-urile conservă energia şi nu conţin substanţe periculoase pentru mediul înconjurător, spre deosebire de sursele de iluminat cu descărcare în gaze care conţin mercur. Durata de viaţă mult mai îndelungată face ca sursele de iluminat cu LED să fie mult mai atractive din punct de vedere al mediului.
Gradele de protecție IP și rezistența la impact IK
Prima cifră din gradul de protecție IP este de la 0 la 6 și reprezintă protecția aparatului respectiv la pătrunderea unor obiecte străine sau al prafului în părțile lui periculoase, aflate sub tensiune. Are următoarele semnificații:
- IP0* – neprotejat, totul este expus explorării directe a zonelor periculoase, cu orice tip de obiect;
- IP1* – protejat împotriva accesului la interior, în zona periculoasă, al obiectelor având diametrul mai mare de 50 mm;
- IP2* – protejat contra obiectelor cu diametrul de peste 12.5 mm;
- IP3* – protecție împotriva corpurilor străine cu diametrul mai mare de 2.5 mm;
- IP4* – protecție contra accesului obiectelor cu diametrul mai mare de 1 mm;
- IP5* – protecție împotriva intrării prafului la interior;
- IP6* – protecție împotriva accesului prafului în aparat cu ajutorul unei diferențe de presiune.
A doua cifră din gradul de protectie IP este de la 0 la 8 și reprezintă rezistența echipamentului la intrarea apei în interior, la zonele sensibile, astfel încât să nu se afecteze funcționarea lui. Are următoarele semnificații:
- IP*0 – neprotejat, apa poate pătrunde fără nici o restricție în zonele aflate sub tensiune;
- IP*1 – protejat împotriva pătrunderii picăturilor de apă care cad vertical peste aparat;
- IP*2 – protejat împotriva pătrunderii picăturilor de apă care cad vertical, iar cutia de protecție a aparatului poate fi înclinată până la 15 grade față de verticală;
- IP*3 – protejat contra apei sub formă de ploaie, cu un unghi al picăturilor mai mic de 60 de grade față de verticală;
- IP*4 – protejat la stropire cu apă din toate direcțiile;
- IP*5 – protejat la jeturile de apă;
- IP*6 – protejat la jeturi puternice de apă, aidoma valurilor;
- IP*7 – protejat la scufundarea temporară în apă, 30 de minute parcă;
- IP*8 – protejat la scufundarea permanentă în apă.