Wish List 0

Ce corpuri de iluminat alegem pentru camera copilului?

heading_title

Alegerea corpurilor de iluminat pentru camera copiilor pare o sarcina usor de rezolvat insa, inainte sa porniti la cumparaturi, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte importante.Ce conditii trebuie sa indeplineasca sursele de iluminat pentru a fi utilizate in camera copilului?

In primul rand, corpurile de iluminat pentru camera copiiilor trebuie sa intruneasca anumite conditii pentru a fi benefice pentru spatiul in care stau, se joaca si dorm cei mici. Trebuie sa va asigurati ca sunt obiecte sigure pentru astfel de spatii si ca materialele din care sunt confectionate sunt recomandate pentru copii. Materialele benefice sunt cele ecologice si prietenoase cu mediul, precum lemn, MDF si altele similare.

Apoi, pe langa criteriul de functionalitate, lampile trebuie sa respecte anumiti parametri tehnici, deoarece copii au nevoie de un iluminat artificial adecvat. Camera trebuie sa fie iluminata corespunzator, deoarece cei mici petrec destul de mult timp in acea incapere, fie pentru joaca, fie pentru studiu.


Ce este recomandat sa utilizati in camera copilului: lumina calda sau lumina rece?

In functie de ceea ce alegeti, lumina va avea anumite tonuri si va crea un efect anume. Daca doriti sa obtineti un efect de lumina calda, puteti utiliza becuri incandescente, iar pentru lumina rece becuri economice.

Daca optati pentru produse de iluminat cu LED-uri incorporate, atunci este recomandat un corp de iluminat care sa confere o lumina de culoare calda (2700-3000K) sau naturala (4000-4500K), precum si un indice minimum de CRI 80 de redare a culorilor naturale.

Este de preferat ca aceste corpuri de iluminat alese pentru camera copilului sa beneficieze si de protectie optica (un indice pentru aprecierea orbirii de disconfort UGR<22).

Parintii care opteaza pentru lustre prevazute cu surse de iluminat (becuri) cu soclu E27, E14, G9, trebuie sa se asigure ca becurile LED indeplinesc aceeasi parametrii mentionati mai sus. Becurile de tip LED devin din ce in ce mai utilizate, deoarece sunt foarte economice, iar copiii se pot bucura de lumina in mai multe culori.

Pe lightsmart.ro puteti gasi corpuri de iluminat ideale pentru divertisementul celor mici, care sa respecte conditiile de mai sus, precum si surse de iluminare cu telecomanda si lumina RGB sau veioza cu lumina RGB.


Ce surse de iluminat indirect se pot instala in camera copilului?

In incaperile in care inaltimea tavanului este mai generoasa, puteti achizitiona pentru iluminatul general si central o lustra cu montaj suspendat (pendul, candelabru). Daca tavanul este mai putin generos in raport cu suprafata incaperii, atunci puteti opta pentru o plafoniera sau lustra cu montaj aplicat pe tavan.

Indiferent de variantele pe care le alegeti, rebuie sa aveti in vedere si achizitionarea unei surse de iluminat indirecte (lampadar, veioza, aplica decorativa de perete). Pe langa avantajul practic oferit, aceste corpuri, de obicei, confera si un plus de eleganta in orice incapere. Se pot utiliza seara inainte de culcare pentru o lectura linistitoare sau ca lumina de veghe.

Pentru copiii care merg la scoala si petrec mai mult timp la biroul din camera pentru studiu, o lampa de birou este alegerea perfecta. O astfel de sursa asigura un nivel optim de iluminare la suprafata biroului, valoarea recomandata pentru scris si activitati similare este de 500l x. Aceste corpuri pot fi prevazute cu diferite functii precum: posibilitatea schimbarii temperaturii de culoare de la cald la rece (2700K-6500K) pentru selectarea ambiantei dorite, port USB sau incarcare wireless NFC (pentru dispozitivele de tip smart phone), functie de dimming pentru reglarea intensitatii luminoase.


Care sunt avantajele utilizarii lampilor de birou in camera copilului?

Lampile de birou confera multiple avantaje in timpul studiului, deoarece pot fi deplasate pe masa in mai multe feluri, facand posibila ajustarea directiei si intensitatii luminii in functie de nevoile copilului. Lampile care dispun de un brat articulat flexibil sunt foarte utile, deoarece faciliteaza ajustarea inclinatiei luminii.

Pentru mai multa vizibilitate la nivelul suprafetei de lucru, cei care scriu cu mana dreapta trebuie sa pozitioneze lampa in partea stanga, iar cei care scriu cu stanga sa o aseze in partea dreapta.


Ce trebuie sa evitam atunci cand instalam lampi si lampadare in camera copilului?

Lampa din camera copilului trebuie sa fie asezata pe o suprafata plana si ferma pentru a evita rasturnarea acesteia. De asemenea, cand cel mic studiaza la birou, este recomandat sa porneasca o sursa suplimentara de lumina, pe langa lampa, pentru a evita obosirea ochilor. Este indicat sa nu instalati in camera copilului lampadare sau alte corpuri de iluminat care dispun de cabluri lungi.

Cei interesati si de alte optiuni lightsmart pentru camera copilului, pot regasi pe site corpuri de iluminat in forma de avion, cu imagini de animale, fete zambitoare sau mingi de fotbal, precum si o paleta larga de culori si finisaje.