Wish List 0

5 mituri false despre becurile cu LED

heading_title

Totusi, ne aflam inca intr-o perioada de tranzitie si in special consumatorii casnici sunt cei care sunt inca nu sunt dispusi sa faca tranzitia la becuri cu LED din cauza unor informatii eronate prezentate ca adevaruri in articole bombastice din presa si care au ajuns cu timpul niste mituri false in domeniul iluminatului LED.

Este greu sa convingi pe toata lumea sa accepte un produs nou, in mod special din cauza faptului ca becurile cu LED sunt mai scumpe decat sursele de iluminat fluorescente, cele cu halogen sau decat becurile incandescente.  Totusi, veti fi susrpinsi sa aflati cat de multa energie se poate economisi doar prin schimbarea becurilor clasice cu becuri cu LED.

Iata care sunt cele mai cunoscute mituri despre becurile cu LED:

1. Un singur bec cu LED nu produce nici o schimbare

Multi oameni cred ca un singur bec cu LED instalat in locuinta nu va insemna o schimbare importanta in ceea ce priveste consumul de energie, dar acest lucru nu este adevarat. Un singur bec cu LED foloseste in medie cu 75% mai putina energie electrica si are o durata de viata de 25 de ori mai mare decat cea a unui bec incandescent.

Chiar si un singur bec cu LED ar putea scadea consumul de energie electrica lunar, si se poate observa diferenta pe factura primita la sfarsitul lunii. Daca toate becurile din locuinta ar fi inlocuite cu becuri cu LED, intr-un an de zile s-ar putea realiza economii consistente.

2. Becurile cu LED au forme ciudate

Oamenii tind sa se gandeasca la tot felul de becuri futuristice atunci cand aud de LED-uri. Insa becurile cu LED se gasesc intr-o mare varietate de forme si marimi. Becurile cu LED moderne au adesea un design care imita forma becurilor incadescente cu care suntem deja obisnuiti. In ultimii ani, mai multe companii au lansat pe piata becuri cu LED in forma de lumanare, asa cu sunt cele montate pe candelabre si chiar si becuri care au un design retro, asemanator cu cel al becurilor stil Edison.

Nu trebuie decat sa alegeti tipul de becuri care se potrivesc cel mai bine in locuinta voastra, daca becurile cu LED cu design modern nu sunt pe placul vostru.

3. Becurile cu LED nu functioneaza cu interupatoarele dimabile

Aceasta este alta informatie eronata, populara in randul celor care nu doresc sa incerce becurile cu LED. De fapt, aceste becuri sunt ideale pentru a inlocui becurile dimabile, deoarece ofera un control mai bun asupra puterii fluxului luminos si reduc si mai mult consumul de energie electrica.

Exista foarte multe tehnologii folosite in automatizarea iluminatului, care pot fi controlate chiar si prin intermediul unui smartphone. Becurile cu LED si intrerupatoarele dimabile functioneaza foarte bine impreuna, asa ca este chiar de recomandat ca sa fie folosite astfel.

4. Becurile cu LED ofera o lumina prea puternica

Desi pare greu de crezut, uneori exista temera ca becurile cu LED ofera un flux luminos prea puternic pentru iluminat necesar in locuinte. Spre deosebire de spatiile de birouri, cele comerciale sau industriale, atunci cand vine vorba de locuinte, oamenii isi doresc o lumina mai calda, mai discreta. Progresele realizate in ultimii ani in domeniul tehnologiei LED ne ofera posibilitatea sa alegem dintr-o mare varietate de becuri cu LED, care sa fie asemanatoare culorii si luminii oferite de becurile incandescente. Daca nu stiti de ce tip de becuri aveti nevoie, puteti consulta ghidul pentru achizitia becurilor cu LED.

In plus, becurile cu LED nu solocita ochiul atat de mult, cum se intampla in cazul becurilor incandescente. Bineinteles, intotdeauna se recomadna utilizarea luminii naturale pe cat de mult posibil, pentru un iluminat cu adevarat eficient.

5. Becurile cu LED se ard mai repede daca se pornesc si se opresc frecvent

Alt zvon fals despre becurile cu LED este acela ca atunci cand sunt pornite si oprite des, se vor arde mai repede. De fapt, aceste becuri sunt recomandate si pentru faptul ca au aprindere aproape instantanee si nu necesita un anumit interval de timp pentru a oferi o lumina puternica. In plus, becurile incandescente si cele fluorescente compacte se ard mult mai repede atunci cand sunt pornite si oprite frecvent.

Dupa cum se observa, datorita acestor mituri false care au aparut de-a lungul anilor sau care au ramas impamantenite inca din faza timpurile de dezvoltare a tehnologiei LED, unele persoane inca nu considera ca este necesara investitia in inlocuirea surselor clasice de iluminat cu becuri cu LED. De aceea, este bine ca intotdeauna sa va informati foarte bine inainte de achizitionarea oricarui tip de produs, pentru a afla care sunt cu adevarat avantajele si dezvantajele utilizarii sale.

In magazinul LightSmart.ro veti descoperi o gama larga de becuri cu LED, spoturi si tuburi LED, pentru iluminatul locuintelor, precum si corpuri de iluminat, panouri LED si proiectoare pentru iluminatul comercial, industrial sau chiar si pentru iluminatul stradal.


Sursa foto: Pixabay.com