4 moduri prin care puteti evita problemele sistemelor de iluminat LED
4 moduri prin care puteti evita problemele sistemelor de iluminat LED

Ele va ajuta sa eliminati din timpul necesar pentru inlocuirea lor frecventa si reduc totodata riscurile unor socuri electrice in timpul inlocuirii.

Dar LED-urile merita investitia numai atunci cand toate promisiunile de performanta pot fi indeplinite. Un bec LED care se mandreste cu o crestere a eficientei energetice de pana la 90%, in comparatie cu alte optiuni de iluminat nu este rentabil decat in cazul in care functioneaza.

Cand vorbim despre esecul corpurilor de iluminat LED, standardul industriei este de aproximativ 3%. Pentru cei mai multi, aceasta este o rata acceptabila, dar chiar ar trebui sa fie? Ca dispozitive electronice cu semiconductori, LED-urile sunt similare cu televizoarele sau cu alte produse electronice de consum: vor da rateuri devreme sau nu vor da rateuri deloc.

Cu toate acestea, multi proprietari de cladiri sau de diferite spatii care achizitioneaza becuri si corpuri de iluminat LED se confrunta si cu rate mai mari de esec, si se intreaba carui fapt i se datoreaza acest lucru.

Ratele de esec ridicate apar din cauza altor probleme si sunt, de multe ori, un rezultat direct al controlului inadecvat al calitatii, instalarii deficitare sau proastei utilizari a componentelor.

Iata 4 pasi pe care ii puteti urma pentru a evita esecul sistemelor de iluminat LED.

1. Intotdeauna verificati intai sursa

Cu o industrie de peste 4 miliarde de dolari anual, iluminatul LED este mai scump decat iluminat conventional. Insa pe masura ce preturile scad, oamenii au tendinta de a cumpara in functie de pret si se indreapta spre produsele mai ieftine, in detrimentul calitatii.

Cea mai importanta cauza pentru problemele care apar o reprezinta sursa, adica modul in care sunt fabricate becurile sau corpurile de iluminat. Toate componentele acestora trebuie sa fie construite pentru a rezista.

2. Verificati daca becurile sunt testate

Cei mai multi cumparatori neglijeaza sa se informeze daca producatorii testeaza in mod corespunzator produsele pe care le pun pe piata si daca acestea supuse unor controale ale calitatii corespunzatoare.

Pentru a minimiza sansele ca sursele de iluminat sa nu functioneze corect, informati-va asupra modului in care producatorii testeaza produsele lor. Doar prin controalele temeinice, psobilele probleme sau defectiuni care pot aparea vor fi remediate.

3. Nu folositi surse de iluminat LED contrafacute

Exista deja numeroase produse contrafacute pe piata iluminatului LED, majoritatea provenind de la producatori no-name din China. Astfel de produse nu sunt decat imitatii palide ale produselor care apartin unor producatori de renume, cu mult experienta in domeniu si care au investit resurse financiare si umane pentru a asigura un standard ridicat al calitatii. Chiar daca sursele de iluminat contrafacute sunt mai ieftine, pe termen lung, nu se justifica utilizarea lor, din punct de vedere al rentabilitatii.

4. Tineti cont de specificatiile tehnice

Atunci cand inlocuiti becurile clasice sau alte corpuri de iluminat cu surse de iluminat LED, tineti cont de specificatiile producatorului. Dupa cum stiti deja, echivalentele wati – lumeni sunt mai greu de stabilit si trebuie tinut cont de mai multi factori care influenteaza modul in care puteti inlocui surse de iluminat.

In cazul in care sunt luate toate aceste masuri de precautie, sistemul de iluminat ar trebui sa ofere tot ceea ce LED-urile promit: timp redus de inlocuire, costuri scazute cu energie electrica si durata mai mare de viata.

In magazinul LightSmart.ro veti gasi o gama larga de corpuri de iluminat cu diferite tipuri de montaj, precum si surse de iluminat variate, de la becuri cu LED si spoturi pana la tuburi LED sau chiar panouri LED.


sursa foto: Geoffrey.landis, wikipedia.org